Foodblog: lunch bij Plein 60

Plein 60 is een leuke zaak waar je welkom bent voor verschillende soorten speciale koffie met lekker gebak, een goede lunch, om te borrelen of voor een lekkere Plein-Tea! Plein 60 is gevestigd aan het Burchtplein en heeft voor de zonnige dagen een groot sfeervol terras tussen het winkelende publiek. Binnen hangt er een gezellige sfeer door de moderne bruine en frisse blauwe kleuren. Onze foodies gingen er langs voor een uitgebreide lunch!

Wij verloten een lunch voor twee personen via Facebook & Instagram!  


Plein 60 staat onder andere bekend om hun goede koffiespecialiteiten. Hierdoor konden wij het niet laten om een koffie te bestellen! We gingen voor de cappuccino en een latte macchiato met caramel. De cappuccino was precies zoals hij hoort; romig, maar wel een volle koffiesmaak! De latte macchiato met caramel was ontzettend lekker. De combinatie tussen de zoete caramel, romige volle slagroom en de ietwat bittere koffiesmaak was precies goed! 


Broodje Museumplein

Broodje museumplein is een van de specials van Plein 60. Geen wonder dat ons oog hier gelijk op viel. Het broodje bestaat uit een rustieke witte bol met daarop lauwwarme kipfilet, gebakken spek en champignons, afgemaakt met pepermayonaise en bieslook. Onder het beleg zit nog een frisse salade verstopt. 

De lauwwarme kip was goed gekruid en heerlijk mals. De gebakken spek gaf het broodje een lekker zoutje, wat heel goed samen ging met de champignons. De pepermayonaise maakte het geheel af. Het brood smaakte apart van het beleg al goed, maar samen met de kipfilet, spek en champignons was het nog lekkerder! 


Broodje Geitenkaas

Het broodje geitenkaas viel ons gelijk op. De combinatie van geitenkaas met peer hadden wij nog niet eerder gezien! Dit broodje bestaat wederom uit een rustieke witte bol, dit maal belegd met een goed stuk geitenkaas, gebakken peer, gebakken spek en balsamico stroop. Het broodje is afgemaakt met amandelschaafsel en frisse sla. 

De geitenkaas en de peer waren lauwwarm, wat een aangename verrassing was! De peer was friszoet en de spek zout, wat elkaar goed in evenwicht bracht. Het amandelschaafsel en de balsamico stroop maakte het broodje helemaal af! Het rustieke brood neutraliseerde het geheel. De smaakcombinaties waren precies goed.