Foodblog: Diner bij The Butler
Wie zich wel eens in omgeving Etten-Leur begeeft kent ongetwijfeld Grand café The Butler, ze zijn immers onlangs verkozen tot het gezelligste café van Etten-Leur. Je kunt er ook goed eten blijkt na een bezoekje van onze foodies Jordy en Pim. Zelf proeven? We verloten een diner voor twee personen via Facebook en Instagram!
We komen binnen op een zondagnamiddag in een al gezellig gevulde zaak, waar wij een soort ere plekje krijgen op het podium. Vanuit de zaak kijk je mooi uit over het terras en de markt van Etten-Leur. Vorige week stond hier nog de kermis, maar er worden ook regelmatig andere evenementen georganiseerd. De bediening was snel ter plekke en ik had de naam Hertog Jan nog niet uitgesproken of hij stond al voor mijn neus. Daarna kregen we vriendelijk de kaart toegereikt en werden we keurig op de hoogte gebracht van de wisselende seizoensgerechten.
Voorgerecht
Als voorgerecht gaan we voor twee klassiekers; een lekkere carpaccio en de vitello tonato. Beiden worden op een groot bord met gulle portie geserveerd. De carpaccio is goed belegd met veel geraspte Old Amsterdam, geschaafde hazelnoten en lekkere truffelmayonaise. De Vitello Tonato is gebraden kalfs-lende met tonijnmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaten en een gemengde salade. Beide borden waren mooi opgemaakt en vielen ook goed in de smaak. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het vlees, maar in beiden gevallen was dit mooi op smaak gebracht met de dressing en andere toevoegingen.
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht hebben genoten van een lekkere biefstuk en de zeeduivel. De biefstuk was mooi medium gebakken zoals verzocht en was overgoten met een mooie rode wijn saus, een heerlijke combinatie! Het gerecht werd geserveerd met een garnering van sla en een leuk frituurmandje met friet. De zeeduivel werd geserveerd met vissaus, een mooi bolletje rijst en een garnering. De vis was mooi gegaard en had daardoor de juist bite die we bij zeeduivel gewend zijn.
Dessert
Op de desserkaart viel ons oog direct op een bijzonder gerecht; het gefrituurde bolletje ijs. We hadden dit beiden nog nooit geproefd en besloten het daarom te bestellen. Daarnaast bestelden we de klassieke cheesecake, altijd lekker. Gefrituurd ijs is in principe roomijs dat je door beslag haalt en dat laagje dan heel kort frituurt, zo krijg je room ijs in een lekker warm en krokant jasje. Je moet het wel snel op eten anders heb je een koekballetje gevuld met een milkshake. Door de combinatie van warm en koud is het een bijzondere gerechtje, dat ook nog eens lekker smaakt. De cheesecake met frambozen is een ook een mooie romige afsluiting op een leuk menu.
Voor minder dan 30 euro kun je goed eten bij The Butler. Volgens eigenares Daisy moet de zaak en menukaart toegankelijk zijn voor een breed publiek. Daarnaast kun je bij The Butler ook gezellig blijven borrelen en in de weekenden zelfs een feestje bouwen. Wil je na het eten naar de bisocoop? Dan is het bioscoopmenu een aanrader, voor slechts 25 euro krijg je drie gangen inclusief het bioscoopkaartje!
The Butler
Markt 8
4875 CE Etten- leur
facebook.com/CafeTheButler
www.thebutler.nl
Openingstijden
dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 1:00